keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Hautajaisia ja hammassärkyä

Iltaa,
Syksy on tosiaan saapunut jo toden teolla, myöskin intiaanikesää ei näy eikä kuulu, joten siitäkin toiveesta voi jo varmasti luopua. Lupasin kertoa teille mitä mukavaa ja uutta minua odotti viime päivityksen jälkeisenä viikonloppuna. Perjantaina kävin ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kunnon kampaajalla, lauantaina kävin Harness Bodypiercingissä lävistämässä nännini sekä maanantaina illalla oli vuorossa ensimmäinen tatuointini, jonka kävin ottamassa poikaystävän kanssa. Hänen käteensä tuli leima joka esittää pataässää.
Tatuointini tarkoittaa minulle hyvin paljon sillä se heijastaa pitkälti kaikkea mitä olen kokenut menneisyydessäni. 

Eilen jouduin akuutin hammassäryn vuoksi lähtemään hammaspäivystykseen töiden jälkeen. Tämä oli sitten jo viides juurihoitokerta tuolle perusterveelle poskihampaalle. Sille aloitettiin Lohjalla juurihoidot yli vuosi sitten ja kanavia oli kuulemma neljä. Toiseksi viimeinen paikka hampaassa laitettiin loppukeväästä, jonka jälkeen muutin Helsinkiin ja aioin hankkia täällä sitten pysyvän paikan kunhan asetun asumaan. 
2kk sitten hammas tulehtui erittäin pahasti jolloin sain antibioottikuurin, joka auttoi aika nopeasti onneksi ja yksityinen hammaslääkäri otti röntgenkuvat ja totesi että hampaassa on vielä viides juuri jota ei ole putsattu, ja sanoi että se on hoidettava syksyn aikana. Eilen heräsin tosiaan järkyttävillä kivuilla. Nyt on eilisen hammaslääkärin mukaan asia niin että tuo hammas vaatii nyt juurihoidot alusta asti, ja hän hoitikin "ns ensimmäisen juurihoitokerran" siihen eilen. Tulossa on sitten vielä 2-3 hoitokertaa, lisäksi, kyllä.. Senkin päätteeksi hammas ei välttämättä ikinä enää tule kunnolla kuntoon, ja joudutaan ehkä repimään pois ja korjaamaan jonkinlaisen implantin kanssa. Tämä lysti on tähän päivään maksanut samaisen hampaan kanssa jo monta sataa euroa, ja nyt kun hoidot aloitetaan uudetsaan on tiedossa vielä samanlainen satsi kertaalleen.. Saa nyt nähdä miten käy. Mutta ei siellä Lohjalla kyllä kaikkea hoideta ihan kunnolla kun näin pääsee käymään ja potilas voi menettää perusterveen hampaan virheen takia. (Juurihoidot aloitettiin siksi koska kruunusta irtosi pala joka oli hieman syvemmältä)
Tänään on kivut ollut kauheampia kuin mikään muu mitä olen ikinä elämäni aikana joutunut kokemaan. Olen koko päivän töissä tehnyt henkistä kuolemaa puolin jos toisinkin, sekä ei niin mitkään kipulääkkeet ole auttanut yhtään! Voin sanoa että en ikinä enää halua käydä tätä läpi uudestaan! (3vko kuluttua sama juttu uudestaan jolloin on seuraava hoitokerta)


Löysin ihanan huivin joka minun oli pakko saada :) Aleksi 13
 Huomenna minulla onkin sitten isomamman hautajaiset. Sain onneksi töistä vapaata, sillä V tulee tuuraamaan minua koko päiväksi. Saa sitten matkata toiselle paikkakunnalle ja surra rauhassa.. Myös poikaystävä tulee mukaan, jonka vuoksi meillä onkin auto käytössä, aina se on helpompi niin kuin esimerkiksi ruinata kyytiä joltain kuka ei edes asu lähellä tai sitten bussin käyttö. Huoh, tiedän jo valmiiksi että huominen tulee olemaan hyvin, hyvin raskas.. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti